logo-1

Corona Protocol Sukade 

Wat kan, mag en moet er allemaal bij Sukade?

Let op:

Op dit moment is het niet toegestaan om na 22:00 uur nog gasten in het restaurant te hebben. Uw avond zal daarom misschien wat vroeger eindigen dan u gewend bent. We hebben de keuken een uurtje eerder geopend voor de gasten die op tijd willen aanschuiven, al om 17:00 uur. Wilt u hier gebruik van maken? Geef dit dan aan bij het reserveren. Zo kunt u toch genieten van een gezellige avond tafelen. 

 

Gezondheidscheck

De overheid geeft aan dat we verplicht zijn om onze gasten te vragen of zij corona gerelateerde klachten hebben. Deze gezondheidscheck moeten we op moment van aankomst doen. Hiervoor heeft Koninklijke Horeca Nederland een vragenlijst opgesteld, deze vragen kun je verwachten:

 

Heb je in de afgelopen 24 uur last van de volgende klachten gehad? Hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden, benauwdheid?

Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?

Heb je het coronavirus gehad en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?

Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met deze persoon gehad terwijl deze nog klachten had?

Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

 

Wanneer je één van bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoordt, kunnen we je helaas niet toelaten in Sukade of op het terras.

Bij aankomst van een gezelschap van 3 personen of meer, stellen wij de volgende controle vraag:

 

Er is sprake van een ‘gezamenlijke huishouding’ wanneer partners (getrouwd, geregistreerd partnerschap of anders) en kinderen, ouders en grootouders op hetzelfde adres staan ingeschreven.

Vormen jullie een gezamenlijke huishouding?

 

Als het antwoord hierop ‘nee’ is dan zijn jullie welkom, maar moeten jullie wel op 1,5 meter van elkaar zitten.

Kunnen 2 vrienden komen eten?

Uitgangspunt: Iedereen houdt 1,5 meter afstand. Uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en tweetallen. Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd, daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen 1,5 meter van elkaar zitten. Zowel gasten als onze werknemers staan samen voor de taak hier verantwoord mee om te gaan. Het spreekt voor zich dat als 2 personen zelf graag 1,5 m uit elkaar willen zitten dit aangegeven kan worden zodat we dit mogelijk kunnen maken.

 

Hieronder een overzicht van de regels die nu bij onze bedrijven gelden, deze zijn in samenwerking met KHN en de gemeente Meppel tot stand gekomen.